Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија ће помоћи Републици Српској у увођењу електронских дозвола

Србија ће помоћи Републици Српској у увођењу електронских дозвола

Београд, 10. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са министрима Републике Српске задуженим за просторно уређење, грађевинарство и екологију и за саобраћај и везе Сребренком Голић и Неђом Трнинићем о сарадњи у области грађевинарства и заједничким инфраструктурним пројектима.


Михајловић је, на састанку одржаном у оквиру заједничке седница влада Републике Србије и Републике Српске, подсетила на то да је Србија на десетом месту у свету по издавању грађевинских дозвола према рангирању Светске банке, и додала да је наша земља спремна да своја искуства у увођењу е-дозвола пренесе Републици Српској.

Такође, она је најавила да ће ресорна министарства Србије и Републике Српске потписати и посебан меморандум о сарадњи у овој области, као и о међусобном признавању великих лиценци.

Голић је упутила позив Михајловић и представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да у Бањалуци одрже презентацију за представнике свих локалних самоуправа и надлежних министарстава Републике Српске, на којој ће им представити своја искуства у увођењу електронских дозвола.

На данашњем састанку разговарано је и о убрзању процедура које ће омогућити почетак изградње заједничког граничног прелаза у Братунцу, заједничком одржавању мостова на Дрини, као и о реализацији пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево.

Михајловић је истакла да је траса ауто-пута Београд–Сарајево кроз Србију већ позната и да ће се наставити на постојећу трасу Коридора 11.


Ове године ћемо потписати комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Прељина–Пожега, а наредне године разговараћемо о наставку изградње преосталих 60 километара пута од Пожеге до Котромана, рекла је она.

Михајловић је прихватила предлог министра Трнинића о успостављању железничког саобраћаја између две важне туристичке дестинације у Србији и Републици Српској – Мокре Горе и Вишеграда.

Трнинић је рекао да је Вишеград ове године посетило више од 300.000 људи, додавши да је заједнички интерес да се омогући туристима који посете Вишеград да обиђу и Мокру Гору, и обрнуто.

Михајловић је министрима из Републике Српске, као део уобичајене праксе у сусретима са званичницима, поклонила ручне радове који презентују културну баштину Србије, а израдиле су их жене са села, у оквиру заједничке иницијативе Координационог тела за родну равноправност, НАЛЕД-а и Етно-мреже "Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима".


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs