Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > ВБА спремна да одговори на све безбедносне изазове

ВБА спремна да одговори на све безбедносне изазове

Београд, 10. новембар 2017. године – Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је синоћ обележен Дан Војнобезбедносне агенције (ВБА), уз поруку директора те агенције бригадног генерала Петра Цветковића да је ВБА служба безбедности којој је изнад свега безбедност Србије.


Догађају су присуствовали изасланик председника Републике - потпредседник Владе, министар унутрашњих послова и секретар Савета за националну безбедност Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић и директор БИА Братислав Гашић.

Такође, ова свечаност, која је одржана у Великој ратној сали Старог генералштаба, окупила је и државне и војне званичнике, представнике верских заједница, дипломатског кора, као и бројне госте из културног и јавног живота.

Стефановић је, честитајући празник припадницима ВБА, истакао да наш систем безбедности има прилику да јача и да на озбиљнији начин штити грађане Србије.

ВБА ради веома сложен посао. Стабилност и мир, као и све оно што се позитивно дешава у нашој земљи, говоре у прилог томе колико се тај посао успешно обавља, рекао је он.

Према његовим речима, у данашњем свету неретко имамо ситуације различитих угрожавања безбедности широм Европе и света.

Информације о терористичким дешавањима и изазови које носи организовани криминал данас су само повод да уложимо више напора да наш систем безбедности буде јединствен и снажан, као и да одговор који дајемо буде такав да одвратимо сваку могућу претњу, истакао је Стефановић.


Цветковић је поручио да су ВБА и њени припадници све своје задатке и ове године, као и претходних, обављали вођени патриотизмом и високом професионалношћу, посвећени само једном циљу – безбедности Министарства одбране, Војске Србије, Републике Србије и свих њених грађана.

ВБА је у сваком тренутку спремна, и кадровски и технички, да на адекватан начин одговори на све безбедносне изазове, ризике и претње усмерене против оружаних снага Србије, њених грађана и институција, истакао је он, уз напомену да је тај рад свакодневан и изузетно захтеван.

Упркос томе што је рад ВБА повремено изложен одређеним критикама и сумњама, без обзира на то да ли је реч о неразумевању специфичности рада те службе или су та преиспитивања производ законима заснованих овлашћења и права, она је била, остаће и биће служба безбедности којој је изнад свега безбедност њене отаџбине.

Дан Војнобезбедносне агенције обележава се 12. новембра у знак сећања на 1839. годину када је први пут донет војни закон Кнежевине Србије, а у којем се спомињу дела и санкције за издају, шпијунажу, побуну и остале облике угрожавања безбедности војске и државе, истиче се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs