Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Већа сарадња са Републиком Српском у области енергетике

Већа сарадња са Републиком Српском у области енергетике

Београд, 9. новембар 2017. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић одржали су данас први састанак Економског комитета, на коме је најављена већа сарадња и реализација заједничких енергетских пројеката, као и изградња хидролекетрана на Дрини.


Антић је у обраћању новинарима објаснио да су он и Ðокић коопредседници тог тела, док су његови чланови директори свих енергетских компанија из Србије и Републике Српске, као и представници НИС-а, а све у циљу како би се размотрили сви аспекти енергетских односа Србије и Републике Српске.

План је да развијамо заједничке енергетске пројекте и мислим да је дошло време за то, рекао је он и нагласио да енергетика не познаје границе.
Ðокић је подсетио на то да је Енергетски комитет недавно основан и да је данас одржана прва седница у Влади Србије, на којој је размотрено више питања и поменуто све што би могло да буде предмет сарадње.

Он је навео да су у питању велике и мање инвестиције у хидро и друге енергетске објекте на простору Републике Српске или на подручју границе Србије и Републике Српске.

Према његовим речима, Дрина има велики потренцијал и у горњој Дрини би могле да буду изграђене четири хидроелектране, на средњој три и у доњој четири хидролектране.

Министар је рекао да ће са Кинезима градити хидроелектрану у Републици Српској и да би Република Српска волела да се у тај пројекат укључи и Србија.

Радујемо се спремности Србије да буде инвеститор у енергетске пројекте на простору Републике Српске. То је за нас јако значајно и не само што ћемо подржати те пројекте, већ ћемо их заједно реализовати, закључио је Ђокић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs