Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Представљени нови производи одбрамбене индустрије Србије

Представљени нови производи одбрамбене индустрије Србије

Никинци, 9. новембар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас динамичком приказу дела компонената пројекта "1500+" и тестирању новог стрељачког наоружања, заштитне балистичке опреме и других средстава из производног програма предузећа одбрамбене индустрије Србије.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је на полигону у Никинцима истакао да ће се наша армија и даље унапређивати, да ће сваки наш војник бити опремљен у складу са највишим светским стандардима и да ће моћи да се носи са било којим изазовом.

Данас су приказани нова возила и оптика, производи које су осмислили и урадили, у највећој могућој мери, домаћи конструктори и инжењери, објаснио је он и додао да нема много земаља на свету које могу да се похвале да раде тако широку палету производа намењених војсци.

Министар је подвукао да наша армија може да се поноси оним што је приказано, напоменувши да су најзначајнији светски часописи у овој области писали о приказу вежбе "Слобода 2017".

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић рекао је да се у Војсци Србије пажљиво прати све што се догађа на савременом бојишту, у складу са наглим и брзим развојем савремених средстава наоружања и војне опреме.

Најважније од свега је да наш војник буде добро заштићен, а данас представљена средства пружају му највећи могући степен заштите, који је једнак степену заштите војника много савременијих и развијених земаља, објаснио је он.

Вршилац дужности помоћника министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић подсетио је на то да пројекат "1500+" представља наставак опремања елитних јединица Војске Србије најсавременијим наоружањем и војном опремом, претходно започет кроз реализацију пројекта "1500".

Према његовим речима, приказаним наоружањем значајно ће се повећати способности, пре свега, пешадијских и специјалних јединица Војске Србије, што је један од наших приоритета.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs