Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Енергетске компаније из Кине заинтересоване за Србију

Енергетске компаније из Кине заинтересоване за Србију

Београд/Букурешт, 9. новембар 2017. године – Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић састао се данас у Букурешту, током боравка на састанку министара енергетике Кине и 16 држава централне и источне Европе, са представницима великог броја енергетских компанија из Кине, Румуније и региона.

Антић је истакао да је најзначајнији сусрет имао са потпредседником компаније "Power China", објаснивши да је у питању једна од најзначајнијих и највећих енергетских компанија која је заинтресована за сарадњу са Србијом.

Он је додао да је "Power China" наш партнер који показује велико интересовање да заједно са нама развија пројекат "Топлодалековода" између Обреновца и београдских електрана на Новом Београду.

Министар је данас у Букурешту најавио да би састанак министара енергетике Кине и 16 држава централне и источне Европе могао бити одржан у Србији у 2018. години, а најкасније 2019. године.

Добио сам уверавања кинеског колеге, са којим сам постигао сагласност о томе да две земље имају највиши ниво политичких односа, да ће Кина подржати одржавање тог скупа који би био праћен бизнис форумом у Београду, пренео је Антић.

Он је оценио да су добри односи Србије и Кине резултат великог броја сусрета на највишем билатералном нивоу, подсетивши на то да је наша земља имала привилегију да за кратко буде домаћин председнику Кине Си Ђипингу и премијеру те земље Ли Кећијангу, док је председник Србије Александар Вучић такође имао велики број сусрета са представницима Кине.

Поред јачања пријатељства Србије и Кине, сусрети су допринели и јачању укупне економске сарадње, додао је Антић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs