Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Наставак подршке САД у области социјалних питања

Наставак подршке САД у области социјалних питања

Београд, 9. новембар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић оценио је данас да билатералну сарадњу са САД одликују добри и пријатељски односи, које је потребно учврстити посебно у областима које се тичу рада, запошљавања и социјалних питања.


Ђорђевић је, током састанка са амбасадором САД у Србији Кајлом Скотом, истакао да сарадњу двеју земаља треба ојачати и на питањима миграција и борбе против трговине људима, и истовремено затражио помоћ и подршку у институционализацији питања борбе против вршњачког насиља.

Он је оценио да је од изузетног значаја преузимање добре праксе земаља које поседују веома развијени демократски систем.

Амбасадор Скот је, сагласивши се са ставом да су питања миграција веома важна, изразио задовољство напретком у проналажењу свеобухватног решења за питања мигрантске популације која се тренутно налази у Србији.

Он је став ресорног министарства да ће малолетни мигранти без пратње бити у фокусу оценио као охрабрујући, и најавио да ће САД наставити са подршком институцијама Владе Републике Србије у овој области.

Такође, Скот је посебно нагласио да је напредак Србије у борби против трговине људима видљив и да ће дати личну препоруку да извештај о напретку Србије по том питању буде садржајнији.

У вези са билатералним споразумом о социјалном осигурању између Србије и САД, који је иницирао министар Ђорђевић, обострано је констатовано да ће разговори на ту тему бити настављени у наредном периоду, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs