Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Подршка Швајцарске родној равноправности у Србији

Подршка Швајцарске родној равноправности у Србији

Београд, 9. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Швајцарске у Србији Филипом Геом о унапређењу родне равноправности, социјалном укључивању Рома и Ромкиња, као и о смањењу сиромаштва.


Михајловић је том приликом указала на значај свих пројеката које у области родне равноправности и социјалног укључивања реализујемо у сарадњи са Владом Швајцарске, оценивши да је Србија лидер у региону по постигнућима у овим областима, што је и Европска унија препознала.

Амбасадор Ге је изразио задовољство због досадашње сарадње, пре свега кроз пројекте социјалног укључивања и смањења сиромаштва, рекавши да ће Швајцарска наставити да подржава напоре Србије када је у питању унапређење родне равноправности.

Честитам вам на сјајним резултатима у овој области. Нова швајцарска стратегија о сарадњи са Србијом, вредна 90 милиона евра, посветиће посебну пажњу управо родној равноправности, са циљем да она буде прожета кроз сва три стуба стратегије – управљање, економски развој и енергетску ефикасност, поручио је он.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs