Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Јачање сарадње са Бугарском у области инфраструктуре

Јачање сарадње са Бугарском у области инфраструктуре

Београд, 9. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Бугарске у Србији Радком Влајковим о сарадњи двеју земаља у области транспорта и инфраструктуре.


Михајловић је том приликом рекла да је, уз завршетак актуелних пројеката у друмском и железничком саобраћају, приоритет Владе Србије у области инфраструктуре уклањање нефизичких баријера, што је и важан део “Агенде повезивања”, коју земље Западног Балкана спроводе уз подршку Европске уније.

Србија је, како је навела, са свим суседним земљама покренула процес изградње заједничких граничних прелаза или измене споразума како би се скратило чекање робе на границама и читав регион учинио атрактивнијим за инвестиције.

Према њеним речима, то се посебно односи на железницу, где Србија и Бугарска одраније имају потписан споразум који предвиђа функционисање заједничког граничног прелаза у Димитровграду.

Она је навела да охрабрују и подаци о порасту трговинске размене између две земље, чему доприноси и убрзана модернизација инфраструктуре у Србији.

Влајков је оценио да су политички односи двеју земаља у успону, што је потребно искористити за још бољу економску сарадњу и повезивање привредника, између осталог и кроз заједничку организацију бизнис форума, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs