Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Подршка Србији да постане пуноправни члан Франкофоније

Подршка Србији да постане пуноправни члан Франкофоније

Београд, 8. новембар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са директором за програме и стратешки развој Међународне организације франкофоније (ОИФ) Нитом Дерпалсинг и директором Регионалне канцеларије за државе централне и источне Европе ове организације Рени Јотовом.


У разговору је позитивно оцењена досадашња десетогодишња сарадња Србије са Међународном организацијом франкофоније како на политичком плану, тако и у области образовања, културе и науке.

Такође, констатована је обострана спремност да се институционално ојачају везе у функцији будућег чланства Србије у овој организацији.

Представници Франкофоније пренели су пуну подршку и спремност за помоћ Србији да постане пуноправна чланица и активно се укључи у рад и програме организације, како у кључним телима ОИФ, тако и у регионалним и другим програмима и активностима на међународном плану.

Пренете су и поруке захвалности Дачићу од стране генералног секретара Међународне организације франкофоније Микаел Жана за учешће на Самиту Франкофоније на Мадагаскару 2016. године.

Први потпредседник Владе је упутио позив генералном секретару Франкофоније да у предстојећем периоду посети Србију.

Раније данас, Дачић је отворио семинар на високом нивоу „Јачање институционалне сарадње Међународне организације франкофоније са Србијом и земљама централне и источне Европе и франкофоне могућности Србије", који је Министарство спољних послова организовало заједно са Међународном организацијом франкофоније.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs