Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Договорене заједничке мере полиција Србије и Мађарске

Договорене заједничке мере полиција Србије и Мађарске

Београд/Будимпешта, 8. новембар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Будимпешти са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером о сарадњи у борби против високе корупције, организованог криминала, илегалних миграција и тероризма.


Стефановић је пренео да су на састанку разматране мере које могу да се примене у циљу ефикаснијег супротстављања илегалним миграцијама, а било је речи и о спречавању могућности да у миграторном таласу одређена лица, која могу бити радикализовани екстремисти или криминалци, уђу у наше земље.

Он је додао да је са мађарским колегом разматрао шта српска и мађарска полиција могу заједнички да предузму како би зауставили такве појединце и осигурали максималну безбедност грађана двеју држава.

На састанку су, како је навео, договорене и конкретне мере које ће два министарства предузети како би у оквиру Европске уније обезбедили више средстава за заједничке пројекте који ће омогућити ефикаснију борбу против нарко-трафикинга и осигурати већу безбедност Србије и Мађарске.

Стефановић је подвукао да Пинтер дели наше виђење да само тесном и интензивном сарадњом двеју земаља можемо да остваримо бољу сигурност и безбедност за све грађане, оценивши да је досадашња полицијска сарадња одлична.

Такође, постигли смо договор о томе да се односи ојачају кроз сарадњу припадника граничне и криминалистичке полиције, који ће заједно са надлежним тужилаштвима појачати борбу против високе корупције, организованог криминала и свих других видова криминала, посебно оног који се одвија на границама, рекао је он.

Пинтер је поновио да је са Стефановићем разговарао о мерама које две земље могу заједнички да предузму у циљу одбране граница од илегалних миграција, тероризма и организованог криминала.

Најважнији задатак јесте да сачувамо наше границе, нагласио је он и додао да је на састанку било речи и о сарадњи полиција током предстојећих зимских празника.

Разговарали смо о мерама које ће бити предузете како би наши грађани могли да лакше пређу граничне прелазе, али и о томе како да осигурамо све манифестације које ће бити одржане током зимских празника од потенцијалних терористичких напада, објаснио је министар унутрашњих послова Мађарске.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs