Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > У Старој Пазови отворена највећа перионица веша на Балкану

У Старој Пазови отворена највећа перионица веша на Балкану

Стара Пазова, 6. новембар 2017. године – Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић отворио је данас у Старој Пазови нову фабрику за прање и санификацију болничког веша "Бела хармонија" д.о.о., капацитета 20 тона веша дневно, у којој ће запослење добити 200 радника.


Кнежевић је подсетио на то да је реч о највећој индустријској перионици веша на Балкану, која се простире на 3.500 метара квадратних, додавши да је вредност нове фабрике шест милиона евра.

Министар је изразио задовољство тиме што је ова фабрика део групације "Армонија холдинг" из Италије, земље са којом Србија има сјајне политичке и економске односе.

Он је истакао да је Италија један од наших највећих спољнотрговинских партнера, при чему је прошле године трговинска размена са том земљом била на нивоу од 3,7 милијарди долара.

Према његовим речима, италијански инвеститори су уложили у Србији више од две милијарде евра, а имају приближно 600 фирми, које запошљавају више од 20.000 људи.

Кнежевић је подсетио на то да је Србија на последњој "Дуинг бизнис листи" Светске банке напредовала четири места, и нагласио да је Влада Србије посвећена даљим реформама, додавши да очекује да ће нас оне сврстати међу првих 30 земаља на тој листи.

Министар је нагласио да ће Влада Србије наставити да ради на побољшању пословног амбијента како би инвеститори долазили у још већем броју, отварали фабрике и запошљавали људе.

Фабрика "Бела хармонија" је тренутно највећа перионица на Балкану, простире се на 3.500 квадрата и пере четири тоне веша дневно, док је максимални капацитет 20 тона дневно.

Планирано је проширење за још 2.500 метара квадратних и повећање капацитета на 40 тона веша дневно, чиме би постала највећа перионица у Југоисточној Европи.

Председник групације "Армонија Холдинг" Роберто Оливи рекао је да је та групација присутна у бројним земљама, а на тржишту Србије послује дуже од 15 година.

За нас је важно да смо наставили да инвестирамо у Србији, а, осим што сарађујемо на економском плану, упознали смо и дивне људе, рекао је Оливи.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs