Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Чвршћа сарадња Србије и Индије у области пољопривреде

Чвршћа сарадња Србије и Индије у области пољопривреде

Београд/Њу Делхи, 3. новембар 2017. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић изјавио је данас у Њу Делхију да Србија сарађује са Индијом у области пољопривреде и да жели да ту сарадњу прошири, а главни фокус биће проналажење партнера за нову производњу трактора и механизације.

Фото: pks.rs

Недимовић који борави на Сајму хране у Њу Делхију, рекао је да Србија и Индија већ сарађују када је реч о смрзнутом воћу, али до сада су то биле симболичне количине, па тај асортиман треба проширити.

Он је навео да постоје и могућности да се сарадња прошири када је реч о извозу јабука, крушака, јагодичастог и бобичастог воћа.

Мнистар пољопривреде је истакао и да би један од партнера на будућим сајмовима пољопривреде у Новом Саду, могла да буде и Индија.

Директор Сектора за пољопривреду Привредне коморе Србије (ПКС) Вељко Јовановић напоменуо је да се Србија на Сајму хране у Њу Делхију представља на националном штанду са 10 излагача, међу којима су произвођачи смрзнутог воћа, кондиторских производа, сушеног воћа и други.

Јовановић је оценио да постоји велико интересовање у Индији за сарадњу са нашом привредом и да поред коштуњавог воћа, постоје реалне шансе за извоз јабука и смрзнутог воћа.

Неки привредници већ послују на тржишту Индије, што је добар знак, а предстоји усклађивање појединих сертификата са индијском страном, за бољи промет робе, навео је Јовановић.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs