Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Формиран тим за праћење стања на тржишту у вези са Агрокором

Формиран тим за праћење стања на тржишту у вези са Агрокором

Београд, 2. новембар 2017. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници Закључак о образовању министарског тима ради анализе и праћења стања на тржишту Републике Србије у вези са проблемима у пословању привредног друштва "Агрокор" и са њим повезаних привредних друштава која послују у Републици Србији.


За председника министарског тима именована је председница Владе Србије Ана Брнабић, а за чланове тима министри Расим Љајић, Горан Кнежевић, Душан Вујовић, Нела Кубуровић, Бранислав Недимовић, гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Формирање министарског тима има за циљ праћење и анализирање новонастале ситуације како би се спречиле евентуалне штетне последице на тржишту Србије.

Влада Републике Србије донела је решење о додели националних спортских признања држављанима Републике Србије у виду доживотног месечног новчаног примања.

Национална признања додељују се освајачима медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма, Шаховској олимпијади, светским и европским првенствима, као и носиоцима светских рекорда у олимпијским и параолимпијским дисциплинама и освајачима Дејвис или Фед купа међународне тениске федерације.

Решење за национално спортско признање додељено је спортистима: Живку Гоцићу за освојену златну медаљу на Европском првенству у ватерполу, Жарку Чабаркапи и Предрагу Стојаковићу за освојену златну медаљу на Светском првенству у кошарци, Горану Марићу за освојену златну медаљу на Европском првенству у одбојци.

Такође, решења су додељена и Горану Недељковићу за освојену сребрну медаљу на Европском првенству у олимпијском спорту веслање, Будимиру Малешићу и Дарку Бабићу за освојене бронзане медаље на Светском првенству у стоном тенису, Драгану Марковићу за освојену бронзану медаљу на Европском првенству у стрељаштву и Татјани Тривић за бронзану медаљу на Европском првенству у џудоу.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs