Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Будућност пољопривреде је у задругарству

Будућност пољопривреде је у задругарству

Смедерево, 1. новембар 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић обишао је данас земљорадничку задругу "Агро здравље" у селу Раља и газдинство задругара Драгослава Јовановића из Удовице код Смедерева.

Фото: infobiro.tv

Кркобабић је у изјави новинарима рекао да у задрузи "Агро здравље", која је основана 2007. године и која се успешно бави откупом и складиштењем ратарских култура, постоји могућност проширења складишних и технолошких капацитета.

Ова задруга је пример за то да задругари могу да егзистирају. Идеја је да мале поседе земље обједине и формирају задруге које ће представљати заокружене организационе и технолошко-економске целине, истакао је Кркобабић.

Он је исказао жељу да мали произвођачи постану робни произвођачи, указавши на то да су за јачање задругарства предвиђена подстицајна средства у наредној години од приближно 8 милиона евра, а у наредне три године 25 милиона евра.

Министар је подсетио на то да Влада Србије даје 50 хиљада евра за оснивање нових и 100 хиљада евра за постојеће задруге, док је на локалној самоуправи да обезбеди инфраструктуру и да у плану буџета за наредну годину предвиди средства за поспешивање рада задруга.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs