Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Одговоран и рационалан приступ унутрашњем дијалогу о Космету

Одговоран и рационалан приступ унутрашњем дијалогу о Космету

Београд, 30. октобар 2017. године – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је на данашњој иницијалној седници Радне групе за пружање подршке вођењу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији са представницима министарстава разговарано о укључивању органа и организација у тај дијалог.

У саопштењу се указује на то да унутрашњи дијалог треба да се води на више нивоа, кроз концентричне кругове, уз учешће најширих слојева друштва и свих релевантних друштвених група.

Дијалог би морао да подразумева одговоран, реалан и рационалан приступ теми Косова и Метохије, који би Републици Србији омогућио да остане на путу развоја, а отклонио могућност неких нових сукоба.

Чланови Радне групе договорили су се о томе да ће се дијалог одвијати у форми округлих столова, конференција, радионица и трибина, а прва од струковних расправа, која ће окупити професоре свих правних факултета у Србији, биће одржана већ сутра у Београду.

Такође, Радна група ће омогућити комуникацију и путем своје веб странице и друштвених мрежа, а на састанку је усвојен и визуелни идентитет ове радне групе и процеса унутрашњег дијалога.

Радна група за пружање подршке вођењу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији образована је одлуком Владе Србије 16. октобра, а за њеног председника изабран је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Задатак Радне групе је да пружа подршку надлежним органима, организацијама и телима у процесу вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, као и да прати и координира активности које надлежни органи државне управе предузимају у процесу вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.


Радну групу чине представници Министарства унутрашњих послова, Министарства правде, Министарства рударства и енергетике, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства културе и информисања, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства здравља, Министарства финансија, Министарства привреде, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства заштите животне средине, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства одбране, Министарства спољних послова, Министарства за европске интеграције, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства омладине и спорта, Републичког секретаријата за законодавство, Генералног секретаријата Владе, Кабинета председника Владе и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

Секретар Радне групе је државни секретар Министарства правде Радомир Илић, а у њеном раду по потреби могу учествовати и представници других органа и организација, додаје се у саопштењу.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs