Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Почели званични разговори представника Србије и ММФ-а

Почели званични разговори представника Србије и ММФ-а

Београд, 30. октобар 2017. године – Народна банка Србије саопштила је да су данашњим пленарним састанком почели званични разговори представника Србије и Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) ради завршетка осмог разматрања резултата у спровођењу актуелног стендбај аранжмана наше земље.

Фото: Танјуг
Делегацију Србије предводила је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, а делегацију ММФ-а шеф Мисије Џејмс Руф, при чему је у разговорима учествовао и министар финансија Душан Вујовић са сарадницима.

Трогодишњи стендбај аранжман, који је закључен у фебруару 2015. године, успешно се спроводи, уз остварење добрих макроекономских резултата у оквиру договореног економског програма.

Током овог разматрања аранжмана, које је и последње, разговараће се о најновијим макроекономским и фискалним кретањима, реализацији договорених мера у трећем тромесечју 2017. године, као и о оквиру буџета за 2018. годину.

Посебна пажња биће посвећена мерама за спровођење важних структурних реформи. Такође, биће разматране и мере које могу да учврсте постигнуте резултате и унапреде економску ефикасност.

Имајући у виду да актуелни стендбај аранжман истиче у фебруару 2018. године, биће речи и о модалитетима будуће сарадње са Међународним монетарним фондом.

Мисија ММФ-а борави у Београду од 26. октобра до 7. новембра, наводи се у саопштењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs