Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења Владе > Влада усвојила предлоге више закона

Влада усвојила предлоге више закона

Београд, 26. октобар 2017. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, којим је омогућено успостављање постојанијег и делотворнијег система безбедности саобраћаја на путевима, као и већа заштита рањивих категорија учесника у саобраћају.

Иако је начињен значајан помак у погледу повећања нивоа безбедности саобраћаја, ризик страдања у саобраћајним несрећама у Србији је вишеструко већи у односу на државе са развијеним и стабилним нивоом безбедности саобраћаја.

Такође, изменама закона омогућена је изградња и промена свести, ставова, знања и вештина свих учесника у саобраћају путем адекватног образовања, васпитања и информисања.

Влада је усвојила и Предлог закона о електронским комуникацијама, који ће омогућити успешно укључивање Србије у јединствено европско дигитално тржиште.

Циљ закона јесте да Влада, привредни субјекти и организације заједно раде на развоју регулаторног оквира који стимулише раст и ствара заједничке вредности и прилике за дигиталну будућност.

Закон би требало да обезбеди већу заштиту крајњих корисника електронских комуникационих услуга и да унапреди услове пословања оператера електронских комуникација у Републици Србији. Такође, овим законом Србија усклађује своје законодавство са правним тековинама ЕУ у области електронских комуникација.

На седници је усвојен и Предлог закона о потврђивању Уговора о оснивању Транспортне заједнице у области друмског, железничког, водног и поморског саобраћаја, чији је циљ развој транспортне мреже између ЕУ и страна потписница југоисточне Европе.

Транспортна заједница имаће важну улогу у приближавању политике и стандарда Европске уније у области друмског саобраћаја свих потписница југоисточне Европе.

Након ратификације Уговора од стране свих потписница, предвиђено је да у децембру буде одржан и Први министарски састанак Транспортне заједнице.


Документи
Извештаји са седница Владе: предлози закона, стратегије, решења, уредбе, закључци, одлуке, информације ...

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs