Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Отворен Научно-технички центар у Косовској Митровици

Отворен Научно-технички центар у Косовској Митровици

Косовска Митровица, 20. октобар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић пустио је данас у рад Научно-технички центар на Факултету техничких наука у Косовској Митровици, у који је уложено приближно 2,5 милиона динара.

Фото: Танјуг

Шарчевић је, пресецајући врпцу на новом кабинету са 15 радних јединица, објаснио да су у њему место нашли млади ИТ стручњаци, одакле ће као програмери радити за највеће ИТ компаније.

Он је истакао да је за следећу годину планирано да се кабинет прошири за више од 500 квадрата, као и да се повећа укупна квота за ИТ смер на Универзитету у Приштини са седиштем у Косовској Митровици.

Према његовим речима, има још много посла на подизању укупног нивоа квалитета рада у високошколским установама, не само оних у Косовској Митровици, већ и у другим центрима.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да је данас велики и важан дан за Косовску Митровицу, која постаје град науке, технологије и информационих технологија.

Он је навео да ће 15 младих програмера који ће радити из овог центра за неке од најеминентнијих ИТ компанија у свету добијати новчане накнаде које нису мале за наше животне стандарде, а такође ће створити себи услове да опстану на овим просторима.

Средства за опремање центра обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију, а подршку за његово функционисање пружају и Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Научно-технолошки парк Звездара и Град Београд.

Након свечаног отварања, Шарчевић и Ђурић су обишли и недавно изграђену Студентску поликлинику при Студентском центру.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs