Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Даље унапређивати услове живота Срба на Космету

Даље унапређивати услове живота Срба на Космету

Лепосавић, 20. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовали су данас у Лепосавићу свечаној академији поводом обележавања Дана ове општине.

Фото: kim.gov.rs

Ðурић је том приликом истакао да наш народ на Космету одолева изазовима, притисцима и покушајима да унутар себе буде подељен, и поручио да нико од српског народа и од државе Србије неће узети оно што је увек било њихово.

Он је посебну добродошлицу пожелео градоначелницима више градова из централне Србије који су дошли у Лепосавић, истакавши да њихово присуство и мештанима Лепосавића, као и читавом српском народу, значи да могу да рачунају на солидарност општина у централној Србији.

Свака српска општина налази се у заједници српских општина на Космету. До наредног Дана општине Лепосавић чека нас много посла – да унапредимо квалитет живота људи, квалитет инфраструктуре, здравствених служби, образовања, свих оних институција од којих зависи како ћемо бити овде и колико, рекао је Ðурић.

Шарчевић је истакао да ће учинити све што је у његовој моћи да Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици ојача, буде међународно препознатљив и да се подигне образовање на свим нивоима.

Председник привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да је ова локална самоуправа поносна на све своје привреднике, спортисте, ученике, од којих свако даје допринос напретку општине.

Ђурић и Шарчевић ће на Техничком факултету у Косовској Митровици отворити и Научно-технички центар.

Средства за опремање центра, у вредности од приближно 2,5 милиона динара, обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију, а подршку за функционисање центра пружају и Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Научно-технолошки парк Звездара и Град Београд.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs