Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Пуштен у рад водозахват код Лепосавића

Пуштен у рад водозахват код Лепосавића

Лепосавић, 19. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић присуствовао је данас у Лепосавићу пуштању у рад реконструисаног дела регионалне водоводне мреже, која би требало да реши питање водоснабдевања грађана те општине.

Фото: Танјуг

Ђурић је том приликом истакао да је водозахват на Трешњичкој реци реализован сјајном сарадњом између локалне самоуправе, општина Лепосавић и Брус и Канцеларије за Косово и Метохију, која је била и инвеститор пројекта у вредности од пет милиона динара.

Према његовим речима, успешна реализација тог пројекта довешће до тога да данас Лепосавић може да рачуна на здраву, планинску воду за пиће у неупоредиво већим количинама и знатно већег квалитета, него што је могао да рачуна у прошлости, када се суочавао са проблемима са водоснабдевањем.

Развојем инфраструктуре у српским срединама, Влада наставља да јача капацитет за опстанак нашег народа на Космету и овај пројекат показује колико општина и држава заједно могу да постигну, указао је Ђурић.

Он је рекао да неће бити задовољан све док услови за живот сваког нашег човека у покрајини не буду бољи, него што су били за време када је само Приштина о томе одлучивала или када држава Србија није имала пун капацитет свог деловања на том простору.

Зато, како је истакао, нема алтернативе сарадњи државе Србије са општинама са српском већином на Космету и то је једини пут опстанка нашег народа.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs