Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Србија кључна држава у кинеској иницијативи ''Појас и пут''

Србија кључна држава у кинеској иницијативи ''Појас и пут''

Београд, 16. октобар 2017. године – Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Кином Томислав Николић поручио је данас да је иницијатива "Појас и пут" развојна шанса за Европу, Србију и Кину, истричући да ће Кина у Србији наћи највећег пријатеља и разумевање за своје иницијативе и предлоге.

Фото: Фонет

Николић је, током састанка са представницима Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор, рекао да је Србија отворена за све инвеститоре и спремна да понуди најповољније услове, што је политика Владе Републике Србије.

Подржавам иницијативу ваших привредника да у Србији улажу у инфраструктуру, саобраћај, енергетику и туризам, као и да подстичу унапређење културних веза између наших народа, истакао је он.

Председник Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор Сун Јањун навео је да је главни разлог његовог поновног доласка у Србију продубљивање међусобних привредних и културних облика сарадње.

Србија је кључна држава у кинеској иницијативи ''Појас и пут''. Желимо да развијемо наше културне, туристичке и привредне везе кроз конкретне пројекте јер ваша земља има велики потенцијал, који желимо да покажемо кинеском народу, рекао је Сун.

Међународна привредна комора НР Кине за приватни сектор, како је истакао, одлучила је да предложи формирање центра за привредну, културну и туристичку размену, како би се успоставила што боља комуникација са надлежним органима Србије, наводи се у саопштењу Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Кином.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs