Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Школама широка аутономија у преношењу знања

Школама широка аутономија у преношењу знања

Врњачка Бања, 16. октобар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић позвао је данас директоре школа у нашој земљи да узму учешће у променама које су неопходне у образовном систему.


Шарчевић је у Врњачкој Бањи на конференцији “Одговорност директора у образовном систему Републике Србије” рекао да је успостављен законодавни оквир и да сада просвету чека још много посла.

Он је нагласио да је нови закон школама дао широку аутономију и креативну слободу у циљу да се ученицима пружи што квалитетније знање.

Министар просвете је обишао Факултет за хотелијерство и туризам и том приликом истакао да је Србији због развоја туризма, пре свега здравственог, потребно више кадрова управо те струке.

Декан тог факултета Драго Цвијановић изразио је подршку креирању Националног модела студентске праксе и указао на то да факултет у Врњачкој Бањи ради на принципима дуалног образовања јер сарађује са 100 компанија.

Према његовим речима, да би уписали наредну годину студија, пракса је обавезна, а већина студената се по завршетку факултета запосли управо у компанијама у којима су похађали праксу.

Шарчевић је током посете Врњачкој Бањи обишао школски ресторан Угоститељско-туристичке школе, у чију надоградњу је Министарство уложило 26 милиона динара, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs