Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Даље унапређивати положај Рома

Даље унапређивати положај Рома

Београд, 13. октобар 2017. године – Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Бранко Ружић разговарао је данас са новоизабраним руководством Националног савета ромске националне мањине о питањима од значаја за унапређење положаја те мањине.


Ружић је оценио да Влада спроводи јасну и одрживу политику унапређења положаја ромске националне мањине, и додао да ће ресорно министарство, у оквиру својих надлежности, наставити са пружањем помоћи у решавању проблема Ромкиња и Рома.

Представници Националног савета ромске националне мањине предложили су да се унапреди сарадња Министарства и овог савета.

Саговорници су, у вези са спровођењем активности из стратешких докумената којима су предвиђене мере за побољшање положаја ромске заједнице, указали на значајну улогу градова и општина и потребу да све јединице локалних самоуправа благовремено планирају активности и средства за извршење тих обавеза.

Истовремено је скренута пажња на координаторе за ромска питања на локалу и потребу да се на системски начин уреди њихов положај.

На састанку је предложено и разматрање могућности стажирања припадника ромске националне мањине у општинама и градовима, наводи се у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs