Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Подршка и солидарност трајне вредности у сарадњи Србије и Јапана

Подршка и солидарност трајне вредности у сарадњи Србије и Јапана

Београд, 13. октобар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђуичија Такахару, који ускоро завршава своју дужност у Републици Србији.


Дачић је том приликом изразио захвалност амбасадору Такахари на његовом личном доприносу интензивирању политичког дијалога и сарадње између Србије и Јапана.

У разговору је оцењено да су односи између две земље у сталном успону, да су они садржајни и вишеслојни, при чему је потврђена спремност за даље јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.

Такође, истакнут је интерес за јачање економске, као и других облика сарадње, а посебан нагласак стављен је на мере за повећање јапанских инвестиција.

Дачић је поновио захвалност на високом степену солидарности коју је народ Јапана показао према Србији кроз донације и бесповратну помоћ, оценивши да су подршка и солидарност узајамни и да представљају трајну вредност у даљем развоју пријатељских односа Србије и Јапана.

Први потпредседник Владе пожелео је амбасадору Такахари пуно успеха на професионалном и личном плану, уз напомену да ће у Србији бити увек радо виђен гост.

Амбасадор Такахара је рекао да из Србије носи најлепше успомене и да је посебно задовољан због реализације неколико великих пројеката договорених током његовог мандата, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs