Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Изменама Устава обезбедити независност судства

Изменама Устава обезбедити независност судства

Београд, 13. октобар 2017. године – Министар правде у Влади Републике Србије Нела Кубуровић разговарала је данас са председником Италијанског друштва за међународну организацију Франком Фратинијем о предстојећим изменама Устава у области правосуђа, као и о јачању механизама за борбу против организованог криминала и корупције.


Кубуровић је том приликом истакла да је током недавног боравка у Риму потписан Споразум о сарадњи Министарства правде Владе Републике Србије и Финансијске полиције Италије, по основу којег ће српски тужиоци и представници полиције похађати обуку из области финансијског криминала.

Она је навела да је имала прилику да разговара и са колегама из Високог савета правосуђа Италије, који су јој пренели своја искуства у вези са обезбеђивањем независности и одговорности судства, што ће бити од значаја приликом израде нацрта измена Устава у области правосуђа.

Фратини је указао на то да је потписивање споразума, као и чињеница да Италија снажно подржава Србију на њеном путу ка Европској унији, позитиван сигнал за Брисел да је Србија искрено посвећена евроинтеграцијама.

Он је поново указао на чињеницу да измене Устава морају да обезбеде истовремено како независност, тако и одговорност правосуђа, наводи се у саопштењу Министарства правде.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs