Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Чланство у ЕУ спољнополитички приоритет Србије

Чланство у ЕУ спољнополитички приоритет Србије

Београд, 12. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поновила је данас, у разговору са генералним директором за суседску политику и преговоре о проширењу Европске комисије Кристијаном Данијелсоном, да пуноправно чланство у ЕУ представља спољнополитички приоритет Србије.


Брнабић је на састанку истакла да је место читавог региона у Унији, јер без укључивања Балкана заједнички економски и политички простор на европском континенту неће бити потпун.

Она је нагласила да Србија наставља да спроводи свеобухватне реформе у бројним секторима кроз које тежи да модернизује друштво и државу и успостави снажне институције, чији је рад заснован на демократским принципима и пуном поштовању владавине права.

Премијерка је такође изразила наду да ће ускоро доћи до отварања нових поглавља у преговарачком процесу.

Брнабић је навела да Србија види јачање регионалне сарадње на Западном Балкану као једну од основних полуга за наставак политике помирења у региону и да жели да да буде активан и кредибилан партнер у свим регионалним иницијативама и процесима.

Она је додала да је потписивање Уговора о транспортној заједници и консензус свих из региона и Европске комисије о томе да седиште будућег секретаријата буде у Београду од великог значаја и за Србију и за регион.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs