Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Држава значајним средствима помогла развој села

Држава значајним средствима помогла развој села

Гаџин Хан, 12. октобар 2017. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић оценио је да је данас историјски дан за српско задругарство јер је заживео пројекат "500 задруга у 500 села".

Кркобабић је приликом обиласка задруге „Заплањски засад“ у Гаџином Хану подсетио на то да је поменута задруга једна од првих којима су пре два месеца додељена бесповратна средства државе за формирање задруга.

Он је објаснио да су ова средства додељена у оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години, нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком и Пчињском управном округу.

Успели смо за кратко време, са релативно малим средствима, до 50.000 евра, да обезбедимо све оно што је потребно за покретање једне нове, али специјализоване задруге и тако свим задругарима дамо позитиван пример, навео је министар.

Кркобабић је указао и на велики допринос локалне самоуправе у пројекту, која је у овом конкретном случају дала један објекат који је ситним улагањима доведен у функцију и представља место окупљања задругара.

Новооснованој пољопривредној задрузи „Заплањски засад“ у Нишком управном округу додељено је средином августа 5,9 милиона динара за производњу, прераду, паковање и пласман лековитог биља.

Кркобабићу је данас, на свечаној седници Скупштине општине Гаџин Хан, у 13 часова, уручена и Повеља општине Гаџин Хан, као најзначајније признање које ова општина додељује.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs