Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Удовичић на састанку министара надлежних за младе у Москви

Удовичић на састанку министара надлежних за младе у Москви

Београд/Москва, 12. октобар 2017. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић борави у Москви, где ће учествовати на Међународом састанаку министара задужених за питања младих, заједно са представницима држава и влада из више од 70 земаља света.

Виталиј Мутко и Вања Удовичић

Теме састанка су изазови са којима се сусрећу млади на пољу образовања и науке, екологије, медицине и сајбер безбедности, која више не може да се посматра одвојено од безбедности у реалном свету.

Циљ скупа је размена искуства у домену спровођења омладинске политике на националном нивоу и улога омладине у превазилажењу савремених изазова.

На маргинама скупа, Удовичић се састао са замеником премијера Руске Федерације Виталијом Мутком, са којим је разговарао о организацији међународних менифестација у области омладине и спорта, са посебним освртом на предстојеће Светско првенство у фудбалу које се следеће године одржава у Русији.

Саговорници су разменили мишљења о нужним механизмима на националним нивоима како би се постигли што бољи резултати на омладинском пољу, и успостављеним механизмима учешћа младих у креирању и праћењу спровођења националних омладинских политика.

Традиционално добри и пријатељски односи двеју држава потврђени су и учешћем омладинске делегације, која први пут има 170 представника из Србије на Светском фестивалу омладине и студената у Сочију, који се одржава од 14. до 22 октобра, а чије је учешће подржала и омогућила Влада Србије.

Удовичић је у Москви разговарао и са министром образовања Белорусије Игором Карпенком, министром омладине и спорта Бугарске Красеном Кралевим, шефом Федералне агенције за младе Русије Александром Бугајевим и министром омладине и спорта Азербејџана Азадом Рахимовим.

Такође, он је одржао састанке и са чланом Секретаријата Централног комитета Комунистичке омладинске лиге Кине Фу Женбангом, министром омладине Индије Раџиварданом Синг Ратором, као и специјаним изаслаником Генералног секретара УН за младе Јајатмом Викраманајаке.

У тим сусретима је било речи о искуствима у реализацији националних стратешких докумената који се односе на омладинску политику и имају у фокусу младе, оснаживању учешћа младих у различитим структурама, запошљивости младих, продубљивању међународне сарадње кроз организовање омладинских летњих кампова и осталим темама од значаја за младе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs