Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Наставак едукације о понашању у саобраћају за основце

Наставак едукације о понашању у саобраћају за основце

Београд, 12. октобар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић присуствовао је данас у ОШ "Вук Караџић" у Београду почетку 11. циклуса акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе".


Шарчевић је, након едукативно-забавне представе о правилном понашању у саобраћају, исказао захвалност ауторима ове акције, оценивши да би од другог полугодишта она могла да се интензивира како би се возачи подсетили на правила понашања у близини школа и вртића.

Менаџер Града Београда Горан Весић нагласио је да је до сада акција обухватила 140.000 деце, што говори о томе колико је била успешна.

Овогодишњи циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, започет је интерактивним предавањем у којем су представници предузећа „Паркинг сервис“ и Саобраћајне полиције објаснили ђацима првацима како да правилно прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове.

Основне школе са подручја општина Стари град, Савски венац, Врачар, Палилула, Звездара, Нови Београд и Земун добиле су од овог предузећа на поклон 13 интерактивних табли, 17 пројектора, по четири рачунара и разгласа, два видео-бима и два мултифункционална штампача.

Ову опрему су школе саме одабрале као најнеопходнију за извођење наставе, наводи се у саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs