Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Спајање коридора 10 и 11 од стратешког значаја за Србију

Спајање коридора 10 и 11 од стратешког значаја за Србију

Београд, 12. октобар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором САД у Србији Кајлом Скотом и делегацијом америчке грађевинске компаније "Бехтел" о реализацији пројекта изградње ауто-пута Појате–Прељина.


Михајловић је том приликом истакла да је овај ауто-пут, који се популарно назива "Моравски коридор", за нашу земљу стратешки важан јер ће се њим спојити Коридор 10 и Коридор 11.

Она је изразила задовољство због могућности да о томе разговара са компанијом која има знање, опрему и искуство на реализацији великих инфраструктурних пројеката широм света.

Представници америчке компаније, које је предводио председник "Бехтела" задужен за питања међународне сарадње и односе са владама Дејвид Велч, подвукли су да је ова компанија дугорочно посвећена присуству у овом региону и да се надају конкретним резултатима и у Србији.

Веома смо заинтересовани за овај пројекат и верујемо да он може да напредује, пренео је Велч и подсетио на то да је и некадашња Југославија била позната по градитељским резултатима.

На састанку је истакнуто да је у току израда новог просторног плана за подручје којим ће пролазити нови ауто-пут, која је била неопходна због промена на терену услед великих поплава 2014. године.

Према новом плану, радиће се измена постојеће пројектне документације, а разговори о могућој сарадњи на пројекту наставиће се на техничком нивоу.

Ауто-пут Појате–Прељина, дужине приближно 110 километара, спојиће Коридор 10 и Коридор 11 и повезати све веће градове и општине у овом делу централне Србије, у којем живи више од 500.000 становника, послује више од 20.000 малих и средњих предузећа и у којем постоји 10 привредних и једна слободна зона.

Михајловић је саговорницима поклонила ручне радове који презентују српску културну баштину, а израдиле су их жене са села, у оквиру заједничке иницијативе Координационог тела за родну равноправност, НАЛЕД-а и Етно-мреже „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs