Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Учинити Европску унију видљивијом у Србији

Учинити Европску унију видљивијом у Србији

Београд, 12. октобар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са генералним директором Генералног директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном.

Фото: Министарство спољних послова

Саговорници су током разговора на маргинама Београдског безбедносног форума разменили мишљења о даљем напретку Србије у процесу европских интеграција, Берлинском процесу и унапређењу видљивости Европске уније у Србији.

Заједнички је оцењено да говор председника Европске комисије Жан-Клод Јункера о стању Уније пружа додатни подстицај за напредовање и јасније оцртава европску перспективу Србије.

Изражено је очекивање да ће до краја године бити отворена нова преговарачка поглавља и на тај начин бити одржана постојећа динамика приступних преговора Србије.

Такође, Дачић и Данијелсон су постигли сагласност о томе да је Берлински процес изузетно позитивна иницијатива, са политичког и економског аспекта, која доприноси стабилизацији региона, као и артикулацији заједничких интереса.

Иако је ЕУ највећи трговински партнер Србије, а с обзиром на то да је чланство у Унији главни стратешки циљ Србије, саговорници су се сагласили да је потребно да се заједничким напорима учини више на унапређењу видљивости Европске уније у Србији, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs