Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Србија озбиљан партнер на међународној сцени

Србија озбиљан партнер на међународној сцени

Београд, 12. октобар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин истакао је данас у разговору са замеником генералног секретара НАТО Роуз Готемилер у Београду да је Србија опредељена да води балансирану политику одбране и да зато сарађује и са Истоком и са Западом.

Фото: mod.gov.rs

Вулин је нагласио да се непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима и спољнополитичким приоритетима.

Србија жели да буде поуздан, предвидив и озбиљан партнер свих актера на међународној политичко-безбедносној сцени заинтересованих за продубљивање односа на основама међусобног уважавања, остваривања обостраних интереса и унапређења регионалне и глобалне безбедности, подвукао је он.

Такође, како је оценио, учешће у активностима под окриљем Партнерства за мир за Србију представља оптимални оквир за остварење безбедносних циљева и унапређење одбрамбених капацитета, уз поштовање политике војне неутралности.

Министар је указао на то да је КФОР једини партнер Војсци Србије у обезбеђењу административне линије и једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије, као и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа.

Свако решење дијалога Београда и Приштине, како је нагласио, мора да буде у складу са Уставом, Резолуцијом СБ УН 1244, Војнотехничким споразумом и осталим документима којима су утврђени канали комуникације и процедуре на терену.

Вулин је изразио захвалност својој саговорници на њеном личном доприносу унапређењу сарадње под окриљем Партнерства за мир и разумевању позиције Србије, наводи се у саопштењу Министарства одбране.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs