Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Берлински процес доприноси јачању политичког дијалога у региону

Берлински процес доприноси јачању политичког дијалога у региону

Београд, 12. октобар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је данас да је добро да тема проширења Европске уније буде у фокусу, и истовремено оценио да је то корисна иницијатива за земље Западног Балкана.

Фото: Танјуг

Дачић је, учествујући на Београдском безбедносном форуму, у оквиру данашњег главног панела на тему која се односи на Берлински процес, говорио о иницијативи за ауто-пут Ниш–Приштина–Тирана, коју је кандидовао на првом састанку министара спољних послова балканске шесторке.

Он је навео да сматра да је сама идеја корисна и позитивна за наш регион, и изразио захвалност свима који су покренули Берлински процес, при чему је уједно најавио да ће наредне године домаћин главне конференције бити Лондон.

Према његовим речима, сама идеја да се европске земље баве проширењем на Западни Балкан је изузетно значајна, у чему види највећу политичку корист.

Дачић је рекао да је до сада усаглашено више од 20 тема у оквиру "Балканске групе шест" Берлинског процеса, додајући да тај процес у сваком случају доприноси јачању међусобног политичког дијалога у региону.

Такође, он је навео да привредне коморе земаља у региону добро сарађују, уз напомену да је за Србију значајно то што се приводи крају доношење одлуке о седишту Транспортне заједнице.

Општа је сагласност да то буде Београд, што је нама веома важно, јер је у нашој престоници релативно мали број седишта међународних организација, додао је први потпредседник Владе.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs