Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Приоритет пречишћавање отпадних вода у Србији

Приоритет пречишћавање отпадних вода у Србији

Крагујевац, 11. октобар 2017. године – Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је данас у Крагујевцу да је приоритет тог министарства прерада отпадних вода, у коју треба да се уложи приближно пет милијарди евра.

Триван је у обраћању новинарима истакао да ће тај процес тећи наредних пар десетина година, а средства за ту намену биће обезбеђена кроз кредит или јавно-приватно партнерство.

Решавање прикупљања и прераде отпадних вода је круцијално питање јер се тиме решава и проблем загађености земљишта, квалитета хране и подземних вода, објаснио је министар.

Према његовим речима, нашој земљи су неопходни пројекти за постројења за пречишћавање отпадних вода или комуналног отпада, јер ако њих нема, неће бити ни инвестиција.

Он је нагласио да су пројекти најважнија ствар која мора да се уради, и најавио за 24. октобар састанак са представницима свих локалних самоуправа, јер свака општина у свом буџету има средства за њихову израду.

Триван је у Крагујевцу обишао постројење за пречишћавање отпадних вода „Цветојевац“, а затим се обратио присутнима на 38. међународном стручно-научном скупу „Водовод и канализација 2017“, у организацији Савеза инжењера и техничара Србије.

Циљ овог скупа био је разматрање убрзаног трансфера нових знања и решења у областима снабдевања водом и канализације.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs