Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Уручени поклони првацима у Грачаници

Уручени поклони првацима у Грачаници

Грачаница, 11. октобар 2017. године – Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници, где су ђацима првацима уручили књиге „Прварице“, као поклон грађана Новог Сада.

Фото: kim.gov.rs

Вучевић је део пакета намењених првацима Новог Сада поделио малишанима на Косову и Метохији, поручивши да су та деца наша сигурност за будућност и најбољи показатељ куда треба да идемо.

Петковић је указао на то да су институције образовања посебно значајне, јер данас овде дајемо подршку учитељима, наставницима и нашој деци.

Он је подсетио на то да градоначелник Новог Сада у континуитету својим присуством пружа охрабрење и моралну подршку Србима у јужној српској покрајини.

Србима је овде, осим материјалне помоћи, и те како потребна морална подршка и духовна помоћ из централне Србије. Зато је лична иницијатива Вучевића добар пример и подстрек другим локалним самоуправама и свима онима који желе да помогну да дођу и заједно са државом учине све да живот нашем народу на Космету буде бољи, рекао је Петковић.

Вучевић је данас у галерији Дома културе присуствовао и отварању изложбе "Седам векова манастира Крупа", организоване у сарадњи Општине Грачаница и Града Новог Сада.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs