Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Континуитет одржавања такмичења европског ранга у Новом Саду

Континуитет одржавања такмичења европског ранга у Новом Саду

Нови Сад, 7. октобар 2017. године – Министар омладине и спорта Вања Удовичић заједно је са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем присуствовао конститутивној седници Организационог комитета 53. Европског карате шампионата за сениоре, који ће бити одржан у Новом Саду од 9. до 13. маја 2018. године.


Удовичић је том приликом истакао да му је драго што се наставља континуитет одржавања престижних такмичења европског ранга управо у Новом Саду, односно у Војводини.

Ове године смо били домаћини најмасовнијег такмичења у Новом Сау у протеклих 36 година, а у питању је Европско такмичење у рвању, док ћемо наредне године имати још веће такмичење у односу на рвачко првенство. Очекујемо око 1600 учесника на 53. Европском карате шампионату чиме подижемо лествицу квалитета каратеа у Србији, али и позиционирамо Нови Сад, Војводину и Србију на европску мапу спорта. Тиме утичемо на то да и други почињу да се угледају на нас и да праве такмичења по угледу на нашу организацију, рекао је Удовичић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је истакао да ће Европа и свет бити у прилици да виде лепоту каратеа управо из Новог Сада где ће средином наредне године бити одржано ово веома значајно међународно такмичење.

То је права прилика да се на најлепши начин промовише Нови Сад као град који се поноси успехом спортиста у свим борилачким спортовима и вештинама, па тако и у каратеу, рекао је Вучевић.

Присутним члановима Организационог комитета се након усвајања Дневног реда обратио и председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је пожелео свима да ток организовања Европског првенства у каратеу буде успешан, а посебну захвалност Влади Србије, Покрајини и Граду Новом Саду упутио је председник Карате федерација Србије Славољуб Пипер, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs