Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Неопходно јединство српског народа на Космету

Неопходно јединство српског народа на Космету

Београд, 6. октобар 2017. године – Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са политичким представницима српског народа на Косову и Метохији и том приликом истакао да је питање јединства српског народа питање његовог опстанка у покрајини.

Фото: Танјуг

Вучић је том приликом нагласио да треба спречити покушаје разбијања јединства, који долазе из кругова оних који желе да ослабе капацитет за остваривање колективних политичких права Срба на Косову и Метохији.

Представници српског народа у покрајини пренели су жељу тамошњих Срба да се, упркос сталним притисцима и тешкоћама са којима се суочавају, изборе за опстанак и своја колективна права у сарадњи са председником Србије и Владом Србије.

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да је та листа на данашњем састанку са председником Вучићем добила безрезервну подршку за предстојеће локалне изборе на Косову и Метохији 22. октобра.

Ракић рекао да га радује чињеница да ће Влада Србије и председник Србије имати међу приоритетним циљевима побољшање услова за живот Срба на простору Косова и Метохије.

На састанку код председника Србије били су кандидати за председнике општина и одборнике, а сасатанку су присуствовали и директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs