Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Косово и Метохија > Став ЕУ о Каталонији снажан аргумент Србије у вези са Косметом

Став ЕУ о Каталонији снажан аргумент Србије у вези са Косметом

Београд, 6. октобар 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да Србија неће да ћути на неправду, лицемерје и двоструке стандарде ЕУ по којима су неупоредива питања Каталоније и Косова и Метохије.

Фото: rts.rs

Ђурић је, у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије (РТС), нагласио да је ситуацијом у Шпанији наша землја добила снажан аргумент када је реч о јужној српској покрајини.

Он је, на питање шта очекује од писма које премијерка Ана Брнабић носи у Брисел, рекао да су неки можда очекивали погрешно, да ће Србија да ћути на неправду, лицемерје и двоструке стандарде.

Србија је са највишег нивоа јасно реаговала и поставила нека питања, а пре свега о томе како је могуће да за Србе важе нека правила која не важе ни за једну другу землју у свету, истакао је Ђурић, поручивши да за нашу землју не може мање важити међународно право него за друге које су чланице ЕУ.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је поновио да Србија подржава јединство Шпаније, али и да је ово ситуација у којој је наша землја добила снажан аргумент када је реч о Косову и Метохији.

Никога не треба да чуди то што је Приштина све далје од међународних организација, јер не може да међународно право важи за једне, а за друге не, рекао је он.

Према његовој оцени, чињеница да је Приштина одустала од кандидатуре у Унеску, указује на то да нису говорили истину.

Морамо да наставимо да се боримо, говорећи истину о томе какво је стање, без обзира на то шта међународна заједница мисли, заклјучио је Ђурић.


Документи
  Резолуција о основним принципима за политичке разговоре са привременим институцијама самоуправе на Косову и Метохији (2013)
  Политичка Платформа за разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини (2013)
  Споразуми постигнути у дијалогу са Приштином уз посредовање ЕУ (2011)

Линк
Канцеларија за Косово и Метохију

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs