Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Србија неће прихватити једностране акте Каталоније

Србија неће прихватити једностране акте Каталоније

Београд, 5. октобар 2017. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је данас, у разговору са амбасадором Шпаније у Србији Мигуелом Фуертесом, да наша земља стоји чврсто уз Шпанију и пружа јој безрезервну подршку када је реч о одбрани и заштити њеног суверенитета и територијалног интегритета.

Фото: Танјуг

Дачић је нагласио да је Србија пружа подршку Шпанији и у одбрани и заштити њеног уставног поретка и поштовања демократски донетог Устава Шпаније.

Он је исказао захвалност Шпанији што је небројено пута доказала да је прави и искрени пријатељ и да непоколебљиво стоји уз нас у питањима која су од стратешког значаја за Србију.

Србија неће прихватити било какве једностране акте Каталоније. Једини исправни пут јесте у дијалогу, поручио је први потпредседник Владе.

Фуертес је исказао захвалност Дачићу што је, у духу пријатељских односа двеју земаља, још једном потврдио недвосмислену подршку Србије суверенитету и територијалном интегритету Шпаније, што је став који веома цене.

Он је такође изразио захвалност на ставу Србије и посебно порукама подршке које су упутили председник Републике Србије Александар Вучић, премијер Ана Брнабић и министар одбране Александар Вулин.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs