Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Наставак одговорне социјалне политике на Космету

Наставак одговорне социјалне политике на Космету

Београд, 5. октобар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић изјавио је данас да ће Србија наставити да спроводи одговорну социјалну политику на Косову и Метохији, што подразумева интензивирање социјалних давања и услуга за грађане у јужној покрајини.


Ђорђевић је након састанка са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем пренео да је договорено да се спроведе анализа функционалности мреже социјалних установа у јужној српској покрајини.

Потом ће, како је објаснио, уследити и њихова реорганизација и модернизација у складу са потребама и интересима корисника социјалних примања, као и развоја нових социјалних услуга.

Ђурић је нагласио да ће посебна пажња бити посвећена стимулисању политике рађања, са циљем снажења демографског потенцијала српског народа на Косову и Метохији.

На састанку је закључено да ће свим грађанима Србије на Космету, који то желе, бити омогућено да примају пензије у складу са законима наше државе.

Свима који то право нису остварили, а не примају пензију ни у једном другом пензијском систему, упућен је позив да се обрате надлежним институцијама Републике Србије, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs