Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Економија > Отворен Регионални сајам привреде у Новој Пазови

Отворен Регионални сајам привреде у Новој Пазови

Нова Пазова, 5. октобар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић оценио је данас да Регионални сајам привреде у Новој Пазови представља прилику за долазак инвеститора, али и могућност да се они који га посете међусобно упознају и договоре о сарадњи.


Ђорђевић је на отварању ове манифестације, која има велики значај за целу Србију, Војводину и општину Стара Пазова, као и за све предузетнике, истакао да је најбтније да се организује више оваквих манифестација у различитим градовима, јер би то допринело развијености читаве земље.

Он је у складу са тим похвалио председника општине Стара Пазова Ђорђа Радиновића на труду и раду, што доказују резултати о броју незапослених у овој општини.

Према подацима Републичког завода за статистику из Анкете о радној снази за II квартал 2017. године, анкетна стопа незапослености никад није била мања и износи 11,8 одсто, а резултат је вредног и напорног рада Владе, подвукао је министар.

Ђорђевић је поручио да ће Влада и ресорно министарство и даље радити на економском развоју Србије и вишем стандарду свих грађана.

Циљ Регионалног сајма привреде јесте упознавање са новим занатима и вештинама који су у складу са данашњим временом и технологијама, што отвара могућност да се привредно окружење осавремени, а самим тим повећа учешће наших предузетника на све већем и захтевнијем тржишту.

Овогодишњи 11. по реду сајам привреде окупиће више од 100 излагача, међу којима ће, поред домаћих привредника, прилику да се представе имати и излагачи из држава у окружењу.


Основне информације
Пољопривреда
Индустрија, енергетика и рударство

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs