Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Превенцијом и едукацијом против насиља у друштву

Превенцијом и едукацијом против насиља у друштву

Београд, 5. октобар 2017. године – Потпредседник Владе Републике Србије и председник Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић поручила је да, уколико желимо да се изборимо са насиљем у друштву, морамо да радимо на превенцији и едукацији, што предвиђа и нови закон о родној равноправности.

Михајловић је, поводом резултата истраживања које је спровео Аутономни женски центар, истакла да је изненађена и забринута због тога што млади у Србији мисле да један шамар није насиље.

Према њеним речима, није довољно да се насиљем бавимо само када се оно догоди, већ је важно да се о родној равноправности и насиљу говори и у породици, вртићу и школи.

Једино на тај начин можемо да променимо размишљања младих о томе шта је насиље, да оно може бити и физичко, психичко и економско и да стварамо ненасилно друштво којем тежимо, поручила је она.

Михајловић је, када је статус новог закона о родној равноправности у питању, подсетила на то да је нацрт тог законског решења спреман и да је упућен Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на дораду, с обзиром на то да су упућене одређене примедбе.

Очекујем да то министарство ускоро достави нацрт закона. Сматрам да није важно ко ће га предложити, већ је битно да наше друштво добије закон о родној равноправности, како бисмо, између осталог, кроз годину или две имали потпуно другачије резултате истраживања од ових данашњих, закључила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs