Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности премијера > Даљи развој економских и трговинских односа са Турском

Даљи развој економских и трговинских односа са Турском

Београд, 5. октобар 2017. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић оценила је данас у разговору са амбасадором Турске Танжуом Билгичем да је предстојећа посета председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији кључна за унапређење билатералних и економских односа двеју држава.


На састанку је истакнуто да је за даљи развој економских и трговинских односа од изузетног значаја Уговор о слободној трговини, који ће бити потписан током посете турске делегације.

Тема разговора били су инфраструктурни пројекти за које је турска страна заинтересована, као што су аеродром Краљево, ауто-пут Тутин – Нови Пазар – Сјеница и ауто-пут Београд–Сарајево.

Амбасадор Билгич је саопштио да су за економску сарадњу важни и састанци привредника Србије и Турске, који ће се одржати овом приликом.

Он је подсетио на то да многе турске компаније већ послују у Србији и да је циљ да се број турских инвеститора удвостручи у наредној години.

Премијерка Брнабић је изразила очекивање да ће приликом посете бити речи и о могућим пројектима у ИТ сектору и позвала турске компаније да учествују на Дигиталном самиту, који ће бити одржан у Србији 2018. године.

На састанку је оцењено да је туризам веома важан сегмент сарадње и да је неопходно радити на повећању броја туриста у обе земље.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs