Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Припреме Војске Србије за обележавање Дана ослобођења Београда

Припреме Војске Србије за обележавање Дана ослобођења Београда

Београд, 5. октобар 2017. године – Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је данас у Дому Гарде на Топчидеру одржана заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, којом је руководио министар одбране Александар Вулин.

Фото: mod.gov.rs

Поред редовног реферисања о кључним активностима и стању у систему одбране, акценат је био на упознавању министра и начелника Генералштаба са током припрема за реализацију приказа дела оперативних способности Војске Србије на Аеродрому Батајница – „Слобода 2017“, који ће бити део обележавања Дана ослобођења Београда, 20. октобра.

На заједничкој седници је, осим уобичајеног анализирања оперативних и функционалних способности Војске Србије, посебно разматрана реализација плана набавке новог наоружања и војне опреме, укључујући и опремање 1.500 војника најсавременијом опремом и наоружањем.

Упоредо са пријемом нових професионалних војника по уговору, наставља се и са улагањима у побољшање материјалног положаја припадника Војске Србије и њихових породица, попут већ повећаних дневница.

Такође, ускоро се очекује и значајно повећање зарада, као и велики пројекат стамбене изградње, закључено је на заједничкој седници колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, наводи се у саопштењу.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs