Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Вишеструки значај примене закона о електронској управи

Вишеструки значај примене закона о електронској управи

Београд, 5. октобар 2017. године – Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије Жикица Несторовић истакао је данас, приликом представљања Нацрта закона о електронској управи, да је тај пропис један од основних стубова развоја потпуне и функционалне е-управе.

Несторовић је на округлом столу, који је у Ректорату Универзитета у Београду одржан поводом јавне расправе о том закону, истакао да ће се у пракси омогућити равноправно коришћење електронског и папирног документа у свим административним, управним и судским поступцима, са тенденцијом да се употреба папира, као и шалтера, сведе на минимум.

Према његовим речима, примена овог закона омогућиће већу ефикасност у раду, смањити трошкове како управе, тако и грађана и привреде, али и створити и нове вредности у готово свим областима живота и рада.

Ефекте примене овог закона, попут веће правне сигурности, транспарентности и инвестиција и бољег планирања развојних политика, осетиће и грађани и привреда, али и запослени у управи, нагласио је он.

Овим законом ће се, како је поручио, смањити потреба да се обилазе шалтери ако се омогући безбедно коришћење савремених информационих и комуникационих технологија и олакша комуникација са органима.

Државни секретар је оценио да је Србија дуго чекала на ове промене, будући да је савремени свет давно почео да примењује све предности које носе нове технологије.

Хватамо корак са светом, али на том путу нисмо сами и, што је још битније, одлучни смо да ове промене прихватимо како би државни апарат био ефикаснији и у стању да подржи и подстакне раст приватног сектора као главне покретачке снаге привредног развоја, закључио је Несторовић.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs