Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Неистинити наводи медија о покушају самоубиства у затвору у Београду

Неистинити наводи медија о покушају самоубиства у затвору у Београду

Београд, 5. октобар 2017. године – Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде Владе Републике Србије најоштрије је демантовала писање појединих медија у вези са покушајем самоубиства З. М. (1978), који се налази у притвору у Окружном затвору у Београду, по решењу Вишег суда у Београду за кривично дело убиство.

У саопштењу се наводи да неистине које су се појавиле не само да ометају ток истраге, него и уносе немир међу грађане, који имају право да буду истинито обавештени.

С тим у вези истиче се да то лице није покушало да изврши самоубиство у Окружном затвору у Београду како су поједини медији објавили, при чему се подсећа на то да се З. М., осумњичен за убиство супруге, налази у притвору од 16. септембра ове године.

Према овом лицу лишеном слободе, као и у другим случајевима, примењују се све процедуре предвиђене Законом о извршењу кривичних санкција.

Такође, З. М. од почетка боравка у притвору поштује кућни ред установе у којој се налази и није злоупотребио средства за одржавање личне хигијене, која су, према Закону о извршењу кривичних санкција, доступна лицима лишеним слободе.

С обзиром на то да је реч о лицу које се налази у притвору, свако изношење других детаља значило би кршење Закона о заштити података о личности, због чега средства јавног информисања треба да се уздрже од објављивања неистинитих и непроверених информација, наводи се у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs