Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Саопштења министарстава > Наменски трошити средства за запошљавање особа са инвалидитетом

Наменски трошити средства за запошљавање особа са инвалидитетом

Београд, 4. октобар 2017. године – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за финансије Саша Трандафиловић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић одржали су састанак са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом.


На састанку је представљена нова методологија распоређивања финансијских средстава, која ће бити праведније додељивана, а која држава даје предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом.

Ђорђевић је истакао да средства могу бити додељена једино уз доказе да су потрошена за репро-материјал, како не би долазило до потенцијалне злоупотребе и ненаменског трошења.

Моја идеја је да средства која је држава наменила предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, буду праведно распоређена. Борићемо се за већа средства која ће бити додељивана свима који буду аплицирали у складу са законом, рекао је Ђорђевић и додао да ће морати да се приложе документа и докази о трошењу тих средстава.

Министарство неће трпети било какву злоупотребу трошења средстава. Цео процес биће пропраћен, од почетка до краја уз редовне контроле које ће установити како и на кој начин су она искоришћена, истакао је министар.

Он је поручио да сви треба да запошљавају особе са инвалидитетом, а да је Министарство увек спремно да пружи подршку сваком предузећу.

Моја жеља је да држава Србија буде друштвено одговорна, да подстакнемо предузећа да запошљавају особе са инвалидитетом, од прве до десете категорије, и да им ми као држава пружимо помоћ у томе, закључио је министар и додао да ће ови састанци постати пракса, како би заједно радили на унапређењу система, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs