Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > У Војску Србије ове године примљено 1.114 професионалних војника

У Војску Србије ове године примљено 1.114 професионалних војника

Ниш, 4. октобар 2017. године – Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин обишао је данас, у пратњи начелника Генералштаба ВС генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, Мешовиту артиљеријску бригаду и део 3. бригаде Копнене војске у касарни „Мија Станимировић“ у Нишу.


Вулин је, након приказа дела способности и обиласка тактичко-техничког збора, истакао да Војска Србије улаже велике напоре у то да се број њених припадника повећа и да њихов положај буде бољи.

Од децембра 2016. године до данас, у састав Војске Србије примили смо 1.114 нових професионалних војника по уговору од 2.082 пријављених. У процесу пријема налази се још 867 лица и до краја године предвидели смо да можемо да примимо још 663 људи, рекао је министар.

Он је упутио позив свим заинтересованим лицима која испуњавају одговарајуће услове, што значи да су служили војни рок са оружјем, млађи су од 30 година и држављани су Републике Србије, да дођу у Војску Србије.

За Војску Србије можемо да очекујемо боље дане, као и значајно повећање зарада, при ћему смо већ подигли дневнице, док истовремено радимо на томе да се стандард повећа, а покренућемо и значајан пројекат стамбене изградње, поручио је Вулин.

Имате материјални разлог да будете у Војсци Србије, а, наравно, ту је и онај који се не може никаквим новцем измерити и израчунати, а то је љубав према позиву и својој земљи, нагласио је министар.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs