Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности Владе > Додељена признања ђацима генерације Школске управе Ваљево

Додељена признања ђацима генерације Школске управе Ваљево

Уб, 4. октобар 2017. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић присуствовао је данас у Убу свечаности поводом доделе признања за 103 ученика генерације основних и средњих школа Колубарског и Мачванског округа у школској 2016/17. години.

Шарчевић је, пожелевши ученицима успех у наставку школовања, истакао да су они понос Србије и да је задатак државе да им обезбеди услове да остану у земљи и управо ту искористе своје знање.

Усвојеним законима постављен је оквир за функционално знање, навео је он и додао да је национални оквир образовања завршен и да почиње рад на новим наставним плановима и програмима.

Према његовим речима, новац који је определила Европска унија као буџетску подршку од 27,4 милиона евра у највећој мери биће употребљен за обуку наставника за нове облике и методе рада.

Током посете Убу, Шарчевић је обишао Техничку школу Уб, Гимназију „Бранислав Петронијевић“ и Основну школу“ Милан Муњас“.

Министар је нагласио да је за успешан рад потребна добра сарадња школе, школске управе и локалне самоуправе, што је у установама образовања у Убу видљиво не само по томе што су услови рада на високом нивоу, већ превасходно по квалитету рада.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs