Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Најаве и обавештења

Почетна страна > Вести > Политика > Национална академија обезбедиће ефикаснији рад јавне управе

Национална академија обезбедиће ефикаснији рад јавне управе

Београд, 3. октобар 2017. године – Министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије Бранко Ружић изјавио је данас да ће Национална академија за јавну управу у потпуности трансформисати јавну управу и обезбедити ефикасније, љубазније и боље упућене службенике.

Фото: Танјуг
Ружић је у Скупштини Србије, где је почела расправа о Предлогу закона о Националној академији за јавну управу, рекао да ће службеници кроз опште и посебне програме обука стицати нова знања и вештине усмерене на подизање нивоа компетенција неопходних за квалитетно обављање послова.

Службеник мора, пре свега, да правилно примени закон у свим једнаким ситуацијама како би грађани, без обзира на то у којој локалној самоуправи живе, били у равноправном положају, истакао је он, наводећи да сада у општинама постоје различите процедуре.

Према његовим речима, Национална академија за јавну управу ће први пут обезбедити обуке за све службенике, како на републичком, тако и на локалном нивоу.

Он је подсетио на то да републички ниво службеника има подршку Службе за управљање кадровима, али да су се на локалном нивоу обуке спроводиле уз помоћ разних међународних организација, и то углавном за примену одређених закона.

Службеник мора да ради у најбољем интересу свих грађана, да поштује правила и служи за пример другима, а задатак Владе је да обезбеди уређен систем који ће бити правичан и неће демотивисати службенике, као и да уведе могућност напредовања и награђивања, истакао је Ружић.

Министар је објаснио да ће Академија бити отворена и за грађане који не раде у јавној управи, али желе да науче више о њеном раду, као и да га боље контролишу и да препознају неке активности, и додао да је неопходан даљи подстицај деполитизацији и професионализацији система управљања људским ресурсима у јавној управи.

Тај процес, поред стручног усавршавања, обухвата и друге елементе попут планирања, избора кадрова, њиховог праћења и оцењивања, награђивања и напредовања, закључио је Ружић.


Устав
Текст новог Устава Републике Србије, који су посланици Народне скупштине једногласно изгласали 30. септембра 2006. године
  DOC (MS Word)
  PDF (Adobe Acrobat)

Мултимедија
ВИДЕО: Гласање о Уставу у Народној скупштини (извор: Радио-телевизија Србије)

Документи
  Меморандум о међусобном разумевању Руске Федерације и СЦГ
  Повеља о људским и мањинским правима
  Бирачки списак (октобар 2003. године)
  Закон о сарадњи СРЈ са Хашким трибуналом

Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs